Alla inlägg under juli 2007
Idag har solen vart framme hela dagen. Så underbart härligt det har vart.
Tänk så mycket lättare allt går när solen skiner.
Dagen började med att inta frukost på altanen.
Så fick jag lust med en massa saker.
Började rensa rabatterna och gubben klippte gräset.
Så rensade jag bort brännässlorna hos grannen. Vi brukar hjälpas åt.
Och grannsämjan är ju KANON!!!
Sedan så körde vi min cancersjuk vän till ÖB. Hon behövde ha hem lite saker och jag hade lovat att vi skulle köra henne. Hon såg lika pigg ut idag som igår.....KUUUL att se. Hon skall faktiskt åka på semester till Öland med sin son och sitt EX. Skönt för henne att komma iväg. Hon frågade även mig idag om vi skulle åka på en kryssning till Åland o det kan jag väl hänga med på.
Jag köpte ett par rosa söööööta byxor till Isabell (hon som fyllde 1 år)
Dom var så fina det var applikationer på dom.
Sedan på em körde gubben sonen och sonhustrun till en uthyrningsfirma av bilar. Dom har hyrt en bil för dom skall oxå åka på semester till Öland imorogn. Och dom vågar inte åka med den dom har för den är av äldre modell......
Så fick dom saften som jag kokade igår oxå.
Den smakade jätte gott sa dom och det var väl tur det.
Nu är jag trött så jag säger natti natti till er som läser detta.
SMÖRDEG MED SKINKA
Detta behöver Du till fyra portioner:
2 plattor djupfryst smördeg
75 g kokt skinka
1 dl riven ost , typ greve
1/2 dl hackad persilja
2 msk senap
Serveringsförslag:
Servera med sallad och tomater och gärna med ett glas öl.
Gör så här:
1. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något. Dela dem mitt itu och kavla ut dem till fyra stycken kvadrater.
2. Tärna skinkan och blanda den med ost, persilja och senap.
3. Fördela fyllningen mitt på smördegskvadraterna. Rulla ihop dem och tvinna ihop ändarna, så att de liknar ett paket.
4. Pensla smördegspaketen med ägg, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter.Lägg dem att svalna på ett galler.
Njut !!
Idag har vi haft sol o moln och regn allt på engång.
Trött på detta väder.
Vad har då hänt här hos mig idag då.
Dagen började med frukost sedan var ju sonen hem igår och lämnade rabarber, han vill att jag skulle koka saft av dom.Så det gjorde jag efter frukosten. Vet ej hur den smakar för jag har ej provat den.
Är ingen älskare av saft. Får väl säga åt gubben att smaka den.
När jag hade gjort det så kom en väninna hit så vi var upp till apoteket både hon o jag skulle hämta ut medicin. Och jag tycker att jag har mycket medicin men det är inget mot vad hon har. Ujujuj hon fick bröst cancer för 3 år sedan, dom tog bort bröstet på henne. Och alla trodde väl att det skulle räcka med det. Men icke sa nicke. För 1 år sedan vart hon så konstig o fick ont i huvet . Hon åkte upp på akuten men de skickade hem henne utan att röntga henne. Hon åkte upp igen o åter blev hon hem skickad.
3:dje gången nekade hon att åka hem innan de hade röntgat hennes huvud.
Ja vad har hon då..........jo metastaser i huvet o det var inte en utan 5 st.
Jaha nu blev det ny behandling med cellgifter. Så det var att åka till Stockholm till Karolinska o knivstråla. Och det var ju inte kul för henne det gjorde fruktansvärt ont. Inte strålningen utan denna hemska ställning de skruvar på huvet. Ja hon trodde ju igen att hon skulle bli frisk.
Men så var inte fallet tyvärr. Hon har åter vart i Stockholm på Sofia hemmet och knivstråla igen. Och då hade läkarna sagt att alla 5 var kvar o en hade växt. Så nu får vi se om denna strålning gick bättre. Tänk vad en människa ska behöva gå igenom. Hon är ju bara 46 år. Jag har stöttat henne och vart med henne till DR och på behandlingar.
Idag var hon ju då hit som jag skrev och det var riktigt roligt att se henne för hon såg sååååå himla pigg o fräsch ut idag.
Hon har ju ätit så mycket cortison så hon ökade ju 35 kg.
Men nu börjar hennes ansikte se normalt ut och hon har nog oxå gått ner i vikt. Är så roligt att hon är pigg nu.Jag har vart orolig över att hon ej skulle klara detta. Och än är väl faran inte över. Men man kan ju hoppas att tumörerna försvinner. Man får vara glad att man är så pass frisk som man är.
Visst jag har oxå mina problem men hon har det mycket värre än jag.
Nu får det vara nog ältande om detta.
Tack för att du orkade läsa till slutet.
Kycklinggryta med mangochutney
4 kycklingfileer
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
champinjoner
2,5 dl cremefraiche ( man kan hälla på grädde så det blir mera sås)
manogocuhtney
(efter eget tycke och smak)
2 tsk sambal oelek
Strimla kycklingen och bryn den,salta och peppra(vitpeppar).
Skala löken och hacka den,hacka paprikan och bryn detta tillsammans. Häll på cremefraichen och mangochutneyn sen lägger man i kycklingen och kryddar med sambal oelek,ha i svampen oxå.
Detta kan ätas med ris,potatis eller bandspagetti.
En fräsch sallad till oxå..
Låt det väl smaka!!
Ja då var det ju onsdagkväll igen.
Och dans på Djäkneberget men som vanligt började det ju regna ikväll.
Så då blir ju dansen inställt, är ju så himla typiskt att det skall regna varje onsdag. Tråkigt när dom försöker ordna något på sommaren för oss som vill dans. Och dansen är ju på en ute dansbana, finns ju tak men inte vill man ut o dansa i regnet (regndansen då)hahahaha.
Har inte vart dit på hela sommaren o som det verkar nu så e det ju slut på sommaren.......men man får ju hoppas att så inte är fallet.
Här nedan kan ni se hur det ser ut!!!
Mysigt eller hur......
Cinas kycklinggryta
Stek en hel kyckling salta o peppra
När den nästan är klar så häller du på vatten och pressar I 2-3 vitlöks klyftor och så kinesisk soya
Låt detta puttra så att kycklingen blir klar.
Ta upp kycklingen ur grytan o låt den kallna.
Så tar du bort alla ben o skinn så att det blir bitar av kycklingen inte för små bitar!
Såsen:
Skyn från kycklingen
3 dl vispgrädde
2 dl cream fresch (kokbar)
1 pkt frusen persilja
1 burk skivade champinjoner (kan uteslutas)
Koka upp och så reder du av såsen
Häll sedan i kycklingen som skall bli genom varm i såsen men den får inte koka!
Servera potatis eller ris till!
Persiljan gör att det inte luktar vitlök om dig.
Tzatsiki fisk!!
1 pkt djupfryst torsk
1 slang gurka
1-2 dl kokbar cream fresch
1 vitlöks klyfta pressad eller efter behag
salt o peppar
Skala gurka och riv den grovt på rivjärnet låt den rinna av i ett kaffefilter.
Dela fiskblocket i 5 delar salta o peppar efter behag
Lägg i ugnfast form
Stek gurkrivet och vitlöken i stekpannan och häll sedan över cream freschen låt puttra ihop.
Häll allt över fisken och in i ugnen tills fisken är vit och klar.
I 200 grader
Servera med potatis och en sallad!!
Kanon GOTT!
Lycka till
Kanske tar en tid att lära sig detta men det skall nog funka hoppas jag. Hoppas ni kommer att tycka denna blogg är intressant.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|