Direktlänk till inlägg 9 augusti 2007
1 portion
7 points
1 kycklingfilé
1,5 dl hönsbuljong
1 tsk mjöl
2 msk matlagningsgrädde
1 apelsin, tunt skal, klyftor och salt
2 dl kokt ris
sallad
Sjud kycklingfilén i buljongen till den är helt färdigkokt ca 10- 15 min.
Ta upp filén och håll den varm. Koka ihop buljongen till cirka hälften. Rör ihop mjöl och grädde och vispa i buljongen. Smaksätt med lite apelsinsaft och det yttersta skalet finrivet. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingfilén tillsammans med det nykokta riset, såsen, grönsaker, apelsinklyftor och tunna strimlor av apelsinskalet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|