~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under januari 2008

Av Cina - 8 januari 2008 13:37

Måste bara få visa något som jag inte har sett tidigare. Dessa foton är tagna på en sjö utanför Västerås det är iskristaller som bildats av snö o is. De kallar detta för isrosor/iskristaller. Tycker att det var mycket fint. Visst är det mycket som är fint ute i våran natur vid alla årstider.Visst är det tjusigt??? Är det någon av mina bloggläsare som sett detta???



Av Cina - 7 januari 2008 17:06

Idag har vi blivit erbjudna att hyra ett hus på landet 4:rum och kök på 150 kvadratmeter. För 5000:- i månaden och då ingår allt: el, vatten, värme, sophämtning och bredband. Men det ligger lite för långt från Västerås det är 20 mil bort. Detta ligger vid sjön Tåken i Östergötland.

Men jag tror inte att jag kan flytta så långt från son o sonhustru och min övriga familj. Sedan alla mina/våra vänner. Och man vet ju heller inte om man skulle trivas där. Oh om man skulle flytta och så inte trivs då ska man ha lägenhet igen här och då får man ju inte denna som man bor i nu. Sedan ska man börja om med läkare och försäkringskassan, hade vart skillnad om jag redan hade fått permanent sjukpension men det har jag ju inte utan jag har ju till okt 2009. Man får väga för och nackdelar i detta fall. Men visst är man sugen helt klart. Fast det är för långt bort!!!! Det blir ingen flytt.


Ha en fin kväll alla mina bloggläsare

Av Cina - 6 januari 2008 15:51

Jaha då har vi fått mer snö inatt o på fm, det kommer ner nu oxå men tror det mest är snöblandat. Vi var ut en sväng och fytusan vad moddigt det var ute. Här har dom inte vart o skott förrän nu. Barnen går o drar med sina pulkor och kälkar så detta är ju roligt för dom. Men va tusan det här skulle ju ha kommit till jul. Näää då hade vi en grön jul som på minde om vår. Men nu ser vi fram mot våren som kommer.


Har himla ont i mina ögon, trodde att det var ögoninflamation men det veti tusan om det är det. Kanske behöver nya glasögon. Men det blir dyrt usch törs inte tänka på det ens. Har ju proggresiva så de går på 5-6 tusen.

Fast det är inte så länge sedan jag köpte nya, o då sa dom att synen inte skulle bli sämre. Och jag ser ju bra med dessa glasögon. Kanske bara är en enkel ögoninflamation ändå. Jag har ju även terminal glasögon. Som jag använder vid datorn. Jaja slut tjajat om de.


På onsdag får jag fikagäster på em det är min sonhustru och hennes väninna Helena som kommer o hälsar på. Helena vill så gärna träffa våra katter och det är klart att hon ska få göra det. Du är välkommen Helena jag det är ju Sari oxå men det vet hon.


Ha nu en fortsatt bra em/kväll.....

Av Cina - 5 januari 2008 19:39

Här har jag bott när jag var ung!

Undrar bara hur man kan göra så här med risk att alla brinner inne.

Tycker att detta var mycket hemskt.

Det värsta är ju att denna kvinna hade sagt att om hon vart vräkt så

skulle hon tända eld på skiten!!!


Radhuslänga i storbrand - Kvinna gripen för mordbrand En bostad utbränd.Strax efter kl 16 fick räddningstjänsten larmet och branden på Kungsängsvägen. En bostad stod i lågor när man anlände till platsen.


Strax efter klockan 16.20 på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänst till en fullt utvecklad brand på Mälartorget i Köping.
En av lägenheterna i radhuslängan blev totalförstörd i den mycket kraftiga branden.
Branden spred sig via vinden till två till lägenheter i radhuslängan.
- Släckningsarbetet har försvårats på grund av isoleringen som består av bland annat spån, berättar Urban Almqvist vid räddningstjänsten för Magazin24.


Skärsläckare användes
Räddningstjänst kämpade febrilt för att hindra spridningen ytterligare.
Man använde sig av skärsläckare för att lägga vattendimmor på de resterande husens vindar för att förhindra ytterligare spridning.
- Vi gör vad vi kan för att förhindra vidare spridning av branden, säger Jens Eriksson, räddningsledare till Magazin24 i en kommentar.
Längan består av totalt sex hushåll.


Ingen person funnen i byggnaden
Rökdykare har gått in i den utbrända huskroppen och sökt av, men man har inte funnen någon person.
Samtliga bostäder i längan är evakuerade och flertalet boende har körts från platsen med polisen piketbuss.


Kvinna greps för mordbrand
En kvinna, 49 år gammal, boende i den utbrända bostaden greps av polis vid 18-tiden skäligen misstänkt för mordbrand, bekräftar vakthavande befäl Roger Götheden för Magazin24.se.
Enligt källor ska kvinnan ha blivit vräkt från sin bostad och då hotat att bränna ner sin bostad.
Efter förhör anhölls kvinnan under fredagskvällen och hon nekar till brottet.

Under lördagen genomförs en teknisk undersökning av brandplatsen.

Av Cina - 5 januari 2008 13:23

Usch idag är det isvindar ute. Blåser som attan så idag gäller det att ha långfillingar på sig om man ska gå ut......*brrr*. Gubben var ut till Skultuna imorse kl 8:30 och hämtade sonen han skulle in till stan för Rönnby Tigers har innebandy match idag, o gärdena där ute var helt igen blåsta av snö så det var lite svårt att ta sig fram. Men han kom både dit och hem. Och just nu så kollar jag ut genom fönstret så ser jag att det kommer små små flingor ner.


Mina brända fingrar svider idag men tack o lov fick jag inga vattenblåsor. Men brännskadade de är dom men inte alls så farligt. Men som jag sa i går "är huvet dumt så får kroppen lida".


Ja jag undrar vad man ska hitta på idag då, jag håller på att tvätta och jag tror det bara får bli det idag. Ja mat ska man väl göra men då är ju frågan vad man ska äta, alltid samma problem. Men jag hittar nog på något.


Nu får ni ha det så bra alla mina bloggläsare!!!

Av Cina - 4 januari 2008 16:45

Ja det kan man undra?? Idag har jag brännt mig på ånga från ugnen på tre fingrar så klantig är jag. Svider som fasen gör det. Men jag spolade fingrarna under kallt vatten så jag tror jag slipper vattenblåsor. Jaja e huvet dumt får kroppen lida.


Idag har jag inte vart ut mer än till postlådan och det räckte för mig, för fytusan vad det blåste o var kallt. Postlådornas lock blåser upp så det ser ut som om postlådorna pratar med varandra....hahahaha.

Måste ju säga att det blir lite ljusare när denna snö kom. Och om det inte blåste skulle det vara fint. Solen var framme 5 min sedan försvann den. Jaja det blir ju inte vår förrän detta vita har kommit ner och försvunnit.


Pratade med min mamma idag och mina systrar (Carola & Christina) och Christinas man är på Gran Kanaria San Augustin. De åkte i lördags och kommer hem i morgon. De hade så varmt o skönt det var 26 grader i skuggan igår och det är väl lagom varmt tycker jag. Men Christina hade blivit sjuk och det var ju inte så roligt när man bara är borta 1 vecka.

Hon hade fått medicin där nere men det hjälpte föga. Hon har ju astma så hon hostar och är jätte förkyld just nu. Och när hon får detta så blir hon ju hes så hon kan ju inte prata. Tycker lite synd om henne. Ja det är ju inte så mycket man kan göra åt.


Ha en fin fredagskväll alla mina bloggläsare.

Av Cina - 3 januari 2008 15:59

Idag när vi har snöväder sitter jag här och drömmer mig bort till Turkiet och Side. Tänk så underbart att få komma dit, man får sola och bada och bara vara. Ta dagen som den kommer. Och så får man gå och hälsa på mig guldsmed som jag har där nere. Husein och Nicol han är turk och hon är tyska. De är gifta och har en lite guldsmedsaffär där. Och jag har handlat mycket guld av dom. Jag har ju vart i Side många gånger. En liten mysig stad med en fiskehamn. Vattnet är kristall klart.....ja tänk att man ska åka dit igen det trodde man väl aldrig. Ska iallafall bli skönt o jag ser fram mot det nu när jag har fått smälta det lite.

Av Cina - 3 januari 2008 13:07

Ja då har vintern kommit till Västerås. Lite sent tycker jag. Men det blir ju ljusare som tur är. För detta mörker som har vart nu gör ju så man blir trött och åter trött. Vi har väl inte fått så mycket snö, men det räcker för min del. Men roligt för barnen som nu kan vara ute i snön innan de börjar skolan igen. Så här ser det ut hos mig idag.


Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Ovido - Quiz & Flashcards