~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under juli 2008

Av Cina - 15 juli 2008 12:43

Ja först vill jag tacka alla för er omtanke, tusen tusen tack för alla kommentarer i mitt inlägg igår.


Ja som ni då vet så åkte jag upp på akuten o var där vid 11:30 och fick komma in till en SSK ganska så omgående och där togs det EKG igen o en massa blodprover o blt o syresättningen i blodet. Sedan var det bara att gå ut i väntrummet o sätta sig o vänta på att få komma in på medicin och det vet man ju hur mycket dom har att göra. Ja jag satt där snällt o väntade. Men när kl var nästan 17:30 o jag inte hade fått komma in så gick jag o frågade hur länge det skulle ta o då säger dom att det är 20 st för mig. Ja ni läser rätt 20 st......då sa jag att jag ger upp o åker hem. Så jag skrev på ett pappaer att jag åkte hem på eget ansvar för att sedan komma åter idag. Jag var så trött o hungrig och benen som stockar.  Var gott med lite mat i magen o sedan vart jag så trött så jag var tvungen att gå i säng!



Åkte upp så jag var där till kl 8 imorse och när kl var 9 så kom jag in o så var jag ute igen vid 9:45 så idag gick det betydligt snabbare. Fick träffa en underläkare som var mycket trevlig o tog sig tid o talade om att jag hade HJÄRTSVIKT o det delar man in i 4 stadier t.ex 1A 1B , 2A, 2B o.s.v och jag hade 2A o det betyder att jag bara har vätska i benen. Han lyssnade på hjärt o lungor och nytt EKG men allt var bara bra. Fick ingen ny medicin heller utan det är stödstrumpor som gäller nu. Och det skulle jag få ringa till distrikssköterskan så hon skulle hjälpa mig med det så jag får rätt storlek o så. Och jag frågade om jag fick flyga o då sa han så här: Ja men bara 5 timmar vart skall du flyga....ja sa bara till Turkiet.......ok sa han det går bra. MEEEEN du skall ha stödstrumporna på dig 1 timma under flygning och sedan ta av dig dom o sedan resa dig 1 ggr i timman o gå i 10 min på flyget ........men det kan jag ju inte göra sa jag........jo det kan du sa han det är bara att säga till när du går ombord att du är sjuk o behöver göra det.....jaha så då får jag väl göra det. Har varit i valet o kvalet att åka men har nu bestämt mig att jag följer med.


Nu har jag setat i kö i 20 min för att komma fram till distrikssköterskan men jag gav upp så jag får väl ringa igen senare.


Och nu skall jag vandra runt hos mina alla kära bloggvänner o se vad ni har haft för er....


Jag mår bra!!!!


Ha en fin dag!!!!



Av Cina - 14 juli 2008 11:14

Ja det var väl som jag befarade, en infarkt eller hjärtsvit DR visste inte riktigt men nu har jag fått remiss för inläggning o utredning. Så jag måste väl åka in då. Men jag var ju tvungen att åka hem emellan för att hämta min medicin. Men jag återkommer när jag kommer hem. Hoppas bara att jag slipper stanna kvar. Håll tummarna för det!!!!

Ha det så gott så länge tills vi höres igen, kanske ikväll vi får se!!!!



Av Cina - 13 juli 2008 21:05

Jaha då är det snart måndag igenfytusan så fort veckorna går. Idag kom det en liten regn skur på fm men det var inget att tala om. Fast det har blåst ganska så mycket idag. Men tvätten har torkat ute och det är skönt.

Annars har det inte hänt så mycket här hos mig idag. Har bara tagit dagen som den kom. Är fortfarande ganska så trött o orkeslös, fast det går nog snart över när jag fått vila upp mig lite. Tog ett långt o varmt bad idag på fm och det var så skönt o koppla av. Fixade lite omvårdna till både fötter o kropp. Jag återkommer imorgon när jag vart till DR ska vara där 9:45.


Ha en fin avslutning på denna söndag!



Av Cina - 12 juli 2008 20:59

Idag har jag kännt mig ur form, är nog inte riktigt kry. Ont i min ben o de är fortfarande svullna men det rinner ingen vätska ur dom just nu. Tror att jag gjorde mig av med så mycket energi när jag var med pappa så jag har inte så mycket kvar. Bara att försöka ladda om batterierna. Sedan så går man väl kanske o tänker på OM jag har hjärtsvikt. OH har jag det så får jag ju inte flyga så då är ju min resa med son o sonhustru till Turkiet i fara. Fast det är väl inget att göra åt det isåfall är ju bättre att man stannar nere på backen än att det skall bli värre. Men jag skall tala med Dr på måndag om det så får vi se vad han säger. Jag hoppas ju att jag inte har felet utan att det bara är vanlig vattensamling av värmen. Jag äter ju furix fast bara vid behov. Jag skall inte måla F*N på väggen. Utan försöka tänka positivt men jag har ju många av symtomerna till just hjärtsvikt om jag tänker efter. Jaja nog skrivet om det.



Idag har sonen o sonhustrun och deras helgbarn åkt till Öland på semester 1 vecka. Hoppas nu att dom får fint väder o att solen skiner på dom hela veckan......


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll alla mina bloggvänner.....


Av Cina - 11 juli 2008 18:47

Ja gårdagen var en fin o solig dag. Min mamma och mina systrar åkte ner till Ullared kl 2:30 och sedan var de tillbaks vid 20:00 igårkväll. Och pappa han sov till 7 då vaknade han och vi gjorde morgon bestyren. Sedan la pappa sig på kökssoffan o jag läste tidningen för honom, han slummrade till emellan åt. Sedan vid 10:00 så säger pappa så här: Får jag fråga en sak. Ja visst sa jag. Var är min fru. Ja hon och Carola o Christina har ju åkt till Ullared sa jag. Näää du, du ljuger för det är något som inte stämmer säger han då. (pannan i djupa veck).....nää pappa sa jag det är så sant som jag sitter här. Nääää du sa han. Då sa jag, inte att tror du att jag sitte o ljuger för dig det skulle jag aldrig göra. Ja men hon brukar ju säga till när hon ska åka, ja men det gjorde hon ju igårkväll men det kommer du säkert inte ihåg sa jag. Men han ville inte lyssna på det örat så han låg där på soffan o muttrade men jag tänkte att jag bryr mig inte. Sedan efter ett tag så gick han upp från soffan och gick ut på altanen o fortfarande såg jag ju på honom att han hade detssa djupa veck i pannan. Då sa jag att jag skulle ta o göra i ordning lite mat, nääää jag skall inte ha något mat sa han då. Näää häää sa jag då får jag äta själv jaaaa sa han. Men jag gjorde i ordning spagetti o köttfärssås och så la jag upp på en tallrik o en hård macka o ett glas mjölk. Ohhh jäklar vad han åt o han tyckte det var så gott. Jag hade berättat för honom att Håkan skulle komma vid 13 och hämta oss för att vi skulle ut o åka en tur. Ja ha sa han de ska bli kul. Så kom Håkan o vi åkte iväg o pappa hade glömt att mamma var borta. Vi åkte till ett ställe som heter Hjälmare Kanal och där fikade vi och kollade på husbåtar och när stora båten Tor slussade det var sååååå mysigt o där var vi ett tag. Och pappa njöt i fulla drag o var på sitt bästa skojar humör. Ja sedan bar det av i bilen igen o vi åkte runt lite o sedan bar det av till Herrfallet en stor camping med husvagna o stugor o där har dom kiosk så där vart det en stor magnum för pappa o han sa sååååå fint det är här och här har jag aldrig varit. Vi gick runt o tittade och så tittade vi på vattnet o han sa igen sååå fint här är. ( synd bara att jag inte hade kamera, har ju inte fått min ännu). Ja så ställde vi kosan mot Köping och vi var väl hemma vid 17 tiden. Då fick pappa vila sig lite. Och jag la mig i mammas säng och vi låg o pratade mest hela tiden o då komm ju mamma upp igen o han frågade säkert 100 ggr när hon skulle komma. Så till slut fick jag ringa upp mamma på mobilen så han fick höra att hon var på väg hem. När mamma svarade så sa jag bara att jag har en som vill prata med dig. Ohhh pappa tar luren o sååå säger han.......HEJ LILLA GUMMAN KOMMER DU SNART tyckte det lät så gulligt. Så kom dom ju hem vid 20:00 och då var allt som vanligt för honom igen. Vi hade en underbar dag tillsammans ska ni veta.



Men jag var ganska så trött igårkväll så nu skall jag göra min bloggrunda hos er alla. Ringde min DR idag men hon var på semester men jag skulle få komma på måndag till en annan. Fick komma idag men jag  skulle ju till ångestmottagningen kl 15 idag. Detta men vätskan som rinner från benen kan vara hjärtsvikt men det visste jag ju redan. Det finns ju medicin mot det om det nu skulle vara så att jag har det. Men det återstår att se.


Ha en fortsatt fin kväll!



Av Cina - 10 juli 2008 21:50

Ja nu är jag hemma igen. Och det har gått bra med pappa men det kommer jag att berätta om imorgon vilken fin dag vi har haft. Jag är just nu lite för trött för att skriva och jag har en enorm värk i mina ben o så rinner det vatten från underbenen. Och jag är ju svullen som en .....ja jag vet inte vad om mina ben. Kanske måste ringa DR i morgon......


Av Cina - 9 juli 2008 09:56

Jaha idag är det 1 år sedan jag började blogga på denna blogg. Och tänk så många fina o nya vänner jag har fått genom mitt bloggande. Känns som om vi är en enda STOR FAMILJ. Vi skriver om både sorg o glädje och delar med oss av våran vardag.Mycket fina foton m.m. Underbart Ett STORT tack alla mina blogg vänner för att ni finns och att ni orkar läsa min blogg som ibland har vart lite tung att skriva och kanske även läsa. Men det känns himla skönt att få skriva av sig ibland.......

TACK FÖR ATT NI FINNS!!!!



 

Tusen tack snälla RUTH för denna fina awards.



Av Cina - 8 juli 2008 14:51

Ja som ni redan vet så har ju min pappa alzeimers och den är ju inte lätt denna sjukdom för de anhöriga. Och mamma kan ju inte lämna pappa ensam. I förra veckan så var min syster o hennes man och så mamma o pappa till Ullared de åkte på onsdagen o kom hem på torsdagen. Syrran hade hyrt stuga där 1 dygn och det gick bra med pappa han sov hela natten o tyckte att det var skoj att komma ut lite även om det är över 40 mil dit o 40 mil hem. Jag vill inte ens åka 40 mil tycker det är jobbigt att åka bil.

Men iallafall så hade de väl handla på detta Ullared och var nöjda o belåtna vad jag kunde förstå. Så i lördags fick jag ett sms av min syster där hon undrar om jag kanske skulle kunna vara en dag med pappa för mamma ville tillbaks till Ullared o det fattar inte jag (jag har aldrig vart dit). Men mamma vågade inte fråga mig om jag kunde gör det. Så på söndagen ringde jag o frågade varför hon inte vågade fråga mig men jag fick väl inget direkt svar. Men ja sa varför i hela friden handlade du inte när du var där i onsdags, fick väl inget direkt svar på de heller. Jaja det var väl min andra syster som inte var med som hade satt griller i huvet på mamma. Jaja skit detsamma nu är det iallafall bestämt att syrrorna o mamma skall åka på torsdag. Så jag skall åka hem till mamma o pappa imorgon kväll o sova över där så kan dom åka tidigt. Så får vi väl se när dom dyker upp igen.  Jag hoppas nu att det kommer att gå bra med pappa men det gör det säkert men lite tjat om vart mamma är det kommer det att bli. Men Håkan kommer över till Köping på dagen så ska vi ta pappa med oss o åka till Hjälmare kanal och titta o ta en fika om det nu finns något fik där. Annars får vi ta fikakorgen med oss.


Kan ju förstå mamma att hon vill koppla av från pappa för det är ju skit jobbigt att gå hemma hela tiden o pappa bara tjatar på henne att de skall ut o åka eller göra något. Och min mamma är ju fortfarande så aktiv  och det är ju tur det. Men hon hinner ju inget hemma som hon säger. Fast jag har sagt till henne att det man inte hinner idag kan man göra imorgon eller någon annan dag. Allt behöver ju inte vara tipptopp. Är ju svårt att lära gammla hundar sitta...



Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards