~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under augusti 2008

Av Cina - 21 augusti 2008 11:15

Detta recept kan jag varmt rekomendera. Gjorde detta till kvällsmat igår och så hade jag hemlagat potatismos till detta. Mycket mycket gott! Glömde att fota tyvärr.... 



Ingredienser

500 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
Vitpeppar
1 krm vitlökspulver


Sås:
1 pkt mellangrädde
2 dl mellanmjölk
2 msk kinesisk soja
1 msk dijonsenap

Garnering:
2 tomater
Basilika 

1 rödlök

Beskrivning:

Blanda ihop färs, potatismjöl, mjölk och kryddor.
Lägg smör i en varm stekpanna, tryck ut hela biffen i pannan och bryn. Dela biffen i 6 bitar med en stekspade, vänd varje biff och bryn på andra sidan.
Blanda ihop grädde, mjölk, soja och senap. Slå över biffen och låt det stå och puttra i 10-15 min.
Hacka tomater, lök och basilika och blanda ihop. Lägg en klick på varje biff i pannan. Ställ fram hela pannan som den är på bordet.
Serveras med Potatis, pasta eller det bästa: potatismos! lingon och någon annan grönsak tex rivna morötter eller haricot verts.
Jättegott!

Av Cina - 20 augusti 2008 18:00

Idag var jag och hämtade ut mina pengar som jag hade beställt. Och detta är ju då turkiska lira. Man känner sig som en miljonär....hahahahaha

Sprillans nya sedlar var det oxå.



Beställde min bok i måndagsmorse och kom igår o jag var så sugen att börja läsa den men jag skall spara den till nästa vecka. Och jag tror den är kanonbra precis som dom andra böckerna är.


Idag har vi haft blandat väder både regn o sol. Tror inte riktigt att de kan bestämma sig om det ska regna eller om solen ska skina. Trist är det ialalfall att denna sommar är över. För det är ju redan HÖST i mitt tycke.

Och jag läste i tidningen att man skulle ta tillvara på de soldagar som kommer nu i 4 dagar för sedan är det höst. Tycker inte vi haft någon riktig sommar den tog liksom slut på halva vägen.....


Hoppas att alla mina bloggläsare har haft en fin onsdag!

Av Cina - 19 augusti 2008 17:04

Ja då var man klippt då, men fyF*n så man ser ut detta kunde inte frissan.

Jag ser ut som skalleper i ronjarövardotter....=(( Ville ju ha lite längder bak o lite polisonger vid öronen med si det åkte av innan jag hann öppna munnen. Och jag hade även bilder med mig hur jag ville att det skulle se ut. Men inte vart det som jag ville ha det. Usch o fy så missnöjd jag är. Och jag tonade inte håret heller hon skulle ha 1110:- kr för 2 klippninga o en toning o det tyckte jag var hutlöst dyrt. Så toningen kommer jag att fixa själ köpte toning för 80:- som man tvättar ur på 24 gånger o det duger till mig. Hoppas nu att nackhåren växer fort för där är jag skallig. Uppepå huvet har jag hår kvar. Tänker ej sätta ut någon bild för jag vill inte visa detta hemska huvud......Näää nu skall jag byta frissa helt enkelt. Denna som jag går hos pratar o pratar o pratar så hon konsentrerar sig inte på vad hon igentligen gör kom jag underfund med idag. Jaja nog om detta. Nu skall jag försöka laga lite mat så vi får något i magen!

Magen kurrar efter något att äta.


Ha en fortsatt bra kväll!



Av Cina - 19 augusti 2008 12:12

Här kommer lite bilder på hur mina vindruvor ser ut för dagen. Inte klara ännu men snart så!!!










Ha en fin dag alla bloggläsare!!!


Av Cina - 18 augusti 2008 19:37

Usch idag har det vart ruggigt ute, regn lite imorse men det är så himla rått o allt känns vått. Vad har då hänt hos mig idag, ja vi var ute med våra vänner o åt lunch idag vid 13:30 sedan så var vi och handlade lite. Får handla lite mer imorgon när vi ändå ska ut o klippa oss. Och jag kan ju säga att det ska bli såååååå skönt att få av sig håret.


Sedan pratade jag med min mamma på eftermiddagen och nu har mamma o pappa bestämt sig för att flytta till en 2 rums hyresrätts lhg. De har just nu en 4:a och det behöver dom ju inte. De använder ju bara nedervåningen nu när pappa är sjuk. Och dess utom blir det billigare de sparar över 2000:-.

Det är en bostadsrätt dom har nu o även den som dom skall flytta till. Det är bara 2 dörrar emellan där dom just nu bor o det är ju helt perfekt då kan man bara bära över allt, man behöver ingen släpkärra o så. Det ser lite ut som radhus. Är faktiskt riktigt mysigt kvarter. Och så har min bror o hans familj bestämt att de skall sälja sitt hus och köpa mammas o pappas bostadsrätt. Så det blir bra för alla.



Ha en bra kväll i kylan, tänd lite ljus o mys.

Ja sätter fram lite kaffe och en bit sibyllakaka för den som vill ha.


Av Cina - 17 augusti 2008 19:29

Idag var vi ut till min son Patrik i Skultuna o tog en fika. Och sedan åkte vi hem o jag fick för mig att baka ett nytt sorts bröd. Det vart rågsiktsrutor.

Vi får se vad det smakar av detta bröd. Kanske riktigt gott vem vet...


Annars har det inte hänt så mycket här hos mig idag. Kände mig lite frusen nu ikväll så jag tog mig ett varmt bad det var sååååå skönt! Regnat sedan kl 15 idag o det är sååå rått o kallt fytusan vad fort det vart HÖST!!!

*brrrrrr* inte roligt!


Jag bjuder på en kopp varm choklad och en nybakt rågruta men leverpastej och hemgjord gurka.....hoppas det skall smaka.....


Hoppas ni haft en fin helg vart du än har befunnit dig!

Önskar alla nu en fin ny vecka!


Av Cina - 16 augusti 2008 15:42

Jaha igår var vi borta och åt god smörgåstårta. Idag har jag vart på apoteket o hämtat ut lite mediciner. Och samtidigt handlade vi lite grann så nu står det kyckling i ugnen.









Sedan har resväskan kommit fram. Ja den har vart på resande fot i många år. Repig o dan är den men den funkar iallafall. O massa klistermärken har den oxå fått under åren =))

Skall inte packa ännu är ju för tidigt men snart så åker det väl ner lite.

På tisdag är det dags för klippning o toning av håret o det skall bli så himla skönt att bli av med lite hår. Och nu har jag lite funderingar på hur det ska klippas men jag har kommit fram till att det får bli kort som Linda Bengtzing har just nu när hon är blond. Men jag skall inte bli blond.

Hon är riktigt snygg i sin frissa tycker jag. O jag gillar ju kort o busigt hår och det är så himla lätt skött. Så så får det nog bli!



Ha en fin fortsatt fin lördag!

Av Cina - 15 augusti 2008 08:22

Ja tänk vad dagarna går fort nu, hösten står för dörren redan. Lite väl tidigt tycker jag. Men september månad kan ju var en fin månad bara att hoppas på det.

Ja snart får jag börja packa resväskan är inte heller många dagar kvar innan resan.

Måste börja fixa lite inför resan, är ju av naturen en som vill ha pejling på allt. Jag har skrivit en lapp o för varje sak jag lägger ner så bockar jag av. För då vet jag att allt är med. Lite överdrivet kanske men sån e jag.

Tisdag skall jag klippa o tona håret kl 13:00

Ska till apoteket o fixa ett papper på alla mediciner så att jag inte fastnar i tullen, det är ju viktigt. Ja så skall jag väl växla till mig turkiska lira på forex. Fast det sa min bror att man var tvungen att beställa så jag får väl göra det.


Idag skall jag följa med min väninna Monica till hennes sjuka mamma i Torshälla. Sedan har hon fixat smörgåstårta som vi skall äta när vi kommer tillbaks därifrån. Gubbarna skall fixa in en tv till hennes mamma på rummet. Så hon åtminstånde kan höra lite ljud o kolla i den mån hon orkar!


Ha en fin dag alla mina bloggläsare!!!!

Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Ovido - Quiz & Flashcards