~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under mars 2009

Av Cina - 13 mars 2009 18:19

får inte glömma det....laalaaalaaaaa sjunger så taket lyfter sig....hahahahaha. Imorgon skall jag ställa denna sångare Peter mot väggen och fråga varför han aldrig ringer (skrattar gott) Skall nämligen åka och lyssna på LARZ KRISTERZ det skall uppträda på TUNAPARK i Eskilstuna då. Skall bli roligt att se dom live. Monica och Kjell ska följa med så då tar vi och festar till det lite med att äta ute.....ska bli jätte trevligt.

Detta börjar kl 15:00 på eftermiddagen!!!!!!!


Min rygg är långt ifrån bra men jag kan ju inte bara sitta här eller sitta o sitt det går knappt men om jag sitter lite på kanten på stolen så funkar det ganska så bra, men inga långa stunder. Det bästa är att stå. Skall ta upp detta med min DR på måndag när vi skall träffas.


..................................................
...........................................


Vid 11 tiden idag tog vi och åkte ut till Erikslund och till ett bageri och köpten en FRANSK CHOKLAD TÅRTA och så styrde vi kosan hem till mamma o pappa. Köpte med mig en orkidé till mamma oxå det var inget speciellt vi firade. Tycket bara att vi skulle ta en tur. Tårtan var väl så där tyckte jag den ser godare ut på bild än den var. Det var maräng, sockerkaka, nötkräm och chokladkräm inni  tårtan. Vart alldeles för mycket choklad i min smak. Men så här såg den ut.


Pappa var på toppen humör som vanligt. Han hae lite ont i sin högra höft han har säkert legat lite illa. Var ingen fel som jag kunde se och han har ju inte ramlat så något brutet är det ju inte och han kan ju gå.



Önskar alla mina bloggvänner och läsare en fin fredag.

För min del blir det let´s dance skall försöka sjunka ner i soffan.

Hoppas jag kan sitta den tiden programet varar.

Av Cina - 12 mars 2009 18:24

Idag har ja så ont i min rygg så jag kan varken sitta eller ligga. Så det får bli ett kort inlägg idag. Vet ej vad jag gjort i min rygg men ONT det gör det som F*N. Skriker när jag ska sitta o ligga hugger som knivar!


Pappa mår bara bra och det har gott jätte bra hemma han är glad och positiv hela tiden.....såååååå roligt!


Ja kommer och hälsar på er imorgon orkar inte sitta här vid datorn något.


Ha en fin torsdagskväll!

Av Cina - 11 mars 2009 21:12

Ja idag har jag vart till Köping och hämtat hem pappa. Åkte hem till mamma imorse vi skulle ju hämta hem pappa. Hon hade dukat så fint i köket och hade vart o köpt smörgåstårta som pappa älskar. Mamma och jag åkte och hämta pappa vid 10:45. Och vi gick in och så sa jag till personalen att jag kom för att hämta hem Lennart o de såg så frågande och sa men han ska väl inte hem idag jo det ska han sa jag. Oj vilken rulle det vart på personalen för de hade ju inte packat ner pappas saker. Men jag sa stessa inte upp er för detta utan vi tar det som det är nu. Och de bad ju hundra ggr om ursäkt. De var mest beskymmrade äver att inte pappas tvätt var tvättade den var ju i tvättstugan. Men mamma sa att det behövde dom inte alls vara oroliga över för det skulle hon nog ta hand om. Så vi tackade för denna gång och pappa var så glad o positiv så det var sååååå kul. Och han är mycket gladare nu än han var innan. Så jag tror att denna vecka har gjort gott för dom båda. Pappa o vi skrattade när vi satt o fika det kom än det en än det anra från pappa. Såååååå roligt det var.

Nu skall han tillbaks dit den 25/3 och stannar då oxå en vecka.


När vi åkte hem så stannade vi i Kolbäck hon Kjell o Monica för där var vi bjudna på mat. Och sedan så vart både Håkan o jag klippta. Så nu är man av med lite hår igen såååå sköönt.


Idag har det snöat mest hela dagen o det har vart kallt som attan just nu har vi -7 grader här hos mig. Så nu är det säkert jätte halt ute på vägarna.


Ha en fortsatt fin onsdagskväll......

Av Cina - 11 mars 2009 07:48

Bara väntar på att han ska ringa , men inte tusan har han ringt ännu.....hahahahahahahahahahahaha

Av Cina - 10 mars 2009 16:07

Fytusan vilket ruggigt väder det är idag, usch det har småsnöat hela dagen de e inte skönt alls! Var ut på cykel på förmiddagen idag o handlade lite och så var jag till apoteket. Sedan hem o fixade till en deg så det var dubbel sats på detta mjuka tunnbröd. Så nu skall jag bara vänta på att de blir kalla så åker de in i frysen.


Imorgon skall jag hem till Köping och följa med min mamma och hämta hem pappsen. Och mamma har nu bestämt sig att pappa satnnar hemma 14 dagar och så är borta 1 vecka till att börja med. Så får vi se hur det funkar för mamma.


Idag fick vi fikagäster som var sugna på kaffebröd. Det var Kjell och Monica som var över en sväng. Så imorgon när vi åker från Köping så ska vi hem till Kjell och Monica de skulle bjuda oss på mat. Sedan ska Monica klippa mig och Håkan. Det ska bli skönt att bli klippt,  mitt hår växer så fort.


Ha en fortsatt bra tisdag!

Av Cina - 9 mars 2009 15:05

Jaha då har jag bakat skurna pepparkakor idag de var slut men jag har gett bort mycket av dom sedan jag bakade sist. Och på onsdag så blir det lite mindre i frysen igen för då skall Håkan åka till sin syster Christina med kaffebröd hon brukar ju få när jag bakar. Hon ska även få några påsar tunnbröd få se vad dom tycker om det. Så jag får nog baka nytt tunnbröd åt oss. Var även över till mina två grannar så dom fick lite smakprov på just tunnbrödet. Hoppas dom tycket om det. Här nedan ser ni mina skurna pepparkakor. Dom är kanongod dom äter jag faktiskt av.....=))



Imorse hade jag ingen lust att gå på KBT. Så jag ringde återbud. Har vart så mycket denna vecka som vart så jag kände att orken att prata i 1½ timma svek mig. Men jag har ju ny tid på måndag nästa vecka igen.


Önskar alla mina bloggvänner o läsare en fortsatt trevlig dag.

Av Cina - 8 mars 2009 17:41

Jaha då var det snart ny vecka igen, tusan så fort veckorna springer iväg just nu. Men jag har ju haft lite att göra denna vecka och då går det fort.

Och nästa vecka blir lika mycket som ska göras. Imorgon måndag är det KBT igen och sedan hem och baka skurna pepparkakor för degen har jag gjort idag. Tisdagmorgon skall jag på provtagning årskontroll på min diabetes och höga blt. Onsdag ska jag till Köping för att följa med mamma och hämta hem pappa. Sedan är det ju snart helg igen.


Ja ni kanske undrar hur det gott för lilla pappsen, då kanjag bara säga att det gott hur bra som helst. Mina systrar var upp igår och han var glad o skojfrisk. Idag var min ena syrra o hennes man upp och det var samma sak idag, men han hade sagt att det var långsamt. Fast jag tycker nog att han har det jätte bra och det är ett kanon ställe han har hamnat på men som sagt på onsdag är det dags att åka hem igen.


Mamma har haft en kanon fin vecka. Hon har vart ute o gott varje morgon med sina stavar. Städat och bakat, frostat av frysen m.m Onsdagen var hon på bingo i Kungsör.

Och i fredags var syrrorna och mamma ute och shoppade här i Västerås och så åt dom ute. Igår var mamma bjuden till sin väninna på smörgåstårta och idag har hon vart hos min ena syrra Christina på middag. Imorgon skulle hon åka och handla tills pappa kommer hem. På tisdag är det bingo i Köping. Så jagtror hon har haft en bra vecka, fast hon har lite svårt att sova men det kommer nog det oxå. Hon är lite orolig nu när pappa ska komma hem vad han ska säga o så. Fast jag tror inte alls hon behöver oroa sig.....men det får vi se då.


Idag har jag bakat längder igen, så nu har Håkan det i frysen. Han älskar dessa längder.

Nu är det kväller och jag skall bara vara ikväll känns det som.


Önskar alla mina bloggvänner och läsare en fin söndagskväll vad ni än tar er för med......

Av Cina - 7 mars 2009 20:54

Här kommer receptet på detta goda mjuka tunnbröd.


Mjukt tunnbrödca 20 st.


1/4 paket jäst, ca 12 gram

50 gr margarin

5 dl mjölk

1 msk sirap

½ tsk hjorthornssalt

1½ tsk salt

1 dl grahamsmjöl

3 dl rågsikt

9 dl vetemjöl +2 dl till utbakningen.

UGN 250-275 grader


SMAKSÄTTNINGEN välj ett av förslagen.

1 tsk brödkryddor

1 tsk stött kummin

½ tsk oregano + ½ tsk dragon


GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet,blanda med mjölken och värm till 37 grader.


2. Häll degvätskan över jästen, rör tills den löst sig.Tillsätt sirap, hjorthornssalt, och salt. Rör i mjölet. Arbeta till en smidig deg ca 5 min med degkrokar. Låt jäsa 1 tim.


3. Arbeta degen smidigt på mjölat bakbord. Dela den i 20 bitar. Rulla till släta bollar.Låt vila 20 min under bakduk.


4. Platta till och kavla ut bullarna en i taget, utan att knåda först, till rundakakor 18-20 cm i diameter. Mjöla väl hela tiden.Vänd mjöla och kavla några gånger tills kakan är knappr 2 mm tjock. Använd först vanlig kavel sedan kruskavel eller nagga med gaffel.


5. Grädda 2-4 kakor åt gången på plåtar, på andrafalsen, cirka 3 min. De ska bara ha lite färg. Blir de för gyllenbruna blir de hårda. Låt brödet svalna under ren brödduk.

Frys in direkt.


GRÄDDNING

Prova dig fram med gräddningstiden.

Börja med 2½ min och passa noga.

Vissa omgångar behöver upp till 3½ min.

Man kan också grädda i en het, torrstekpanna på spisen ca 2 min på var sida.

LYCKA TILL!!!!


PS: jag gräddade mina i ugnen då slipper man allt os som blir.

Smak satte mina med brödkryddor.

Vart supergott.

Verkar kanske invecklat men det är hur lätt som helst!

Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Ovido - Quiz & Flashcards