~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under mars 2009

Av Cina - 7 mars 2009 13:33

Ja idag fick jag för mig att jag skulle baka mjukt tunnbröd som jag hade sett i en tidning. Mamma hade bakat det i veckan och jag fick smaka av henne. Och det var super gott så jag var tvungen att prova baka det idag. Och så här vart det.

Ser väl inte helt fel ut eller vad säger ni!!!??

Den som vill ha receptet får skrika till!

Av Cina - 7 mars 2009 08:28

Igår var jag och Håkan och hälsade på pappa och han vart så glad och tyckte att det var roligt att vi kom. Och han var inte arg eller ledsen utan han hade glímten i ögat som han brukar. Skojade som vanlig med Håkan. När vi kom dit satt de och kolla de på tv det var ju friidrott på tv och det tycker ju pappa om att titta på. Han frågade inte efter mamma och han sa ingen om att han ville följa med hem. Ja hade köpt med mig frukten SHARON som pappa tycker så mycket om så de åt han upp två st. Sedan partade jag lite med SSK Linda och hon sa att allt gick toppen och hon hade inget att mer att säga än att allt gick bra. Det är en underbart fin personal där tycker jag. Inget stress och jäkt utan de sitter o pratar med de som finns där. Pappa hade gott upp vid 9:15 igår och fått sitt kaffe med bulle som han tycker så mycket om. Det vart väldigt glada över längderna så nu har de fika bröd i helgen. Pappa sa att han hade hamnat på ett fin hotell och han undrade vad det kostade...=)) Sedan sa jag att jag kommer om några dagar igen och då kommer jag för att hämta dig....ja ha vart skall jag då  sa han... ja då skall du få åka hem till mamma  sa jag, jaså jaha tänk om jag inte vill det då sa han och titta på Håkan o blinka med ögat. Så visst kan han skoja. Och när vi skulle gå så sa han bara  "tack för att ni kom" och så vinkade han. Jag frågade även om han ville vila ryggen i sängen men det ville han inte för han svara får jag inte sitta här då jooooo sa jag det får du visst göra.....ja tack då sa han då


Ja så detta funkar alldeles utmärkt. Så nu skall jag följa med mamma och hämta honom på onsdag. För jag vill att mamma ska se hur det ser ut där han är. Då får man själv se med egna ögon för det är ju svårt att berätta hur det är. Skönt att allt fungerar.....

Pappa och Håkan i dagrummet på Rosendahl. Taget med min mobil.


Önskar alla min bloggvänner och läsare en fin lördag!



Av Cina - 6 mars 2009 09:08

Ny dag och idag skall jag åka till Köping för att hälsa på pappa och jag bakade längder igår som jag tänkte ta med mig till avdelningen så att alla kan få en bullskiva till kaffet. Det är besökstid mellan 15-16. Pappa har sovit dessa nätter iallafall men lite funderingar om vad han gör där o.s.v Syrran hade vart dit igår och han var på bra humör.


Och jag ringde igår kväll och då satt en av personalen (kille Christer) och kollade på hockey med pappa och så drack de kaffe. Och nu när jag ringde på morgonen vid 9 så låg pappa ännu (han tycker om att sova på morgonen) Han hade vart upp vid 7 men gott i säng igen. Är ju svårt för dessa människor som har demens/alzeimers att komma till nya miljörer det vänjer sig ju inte vid det på 1 vecka. Det bästa för dessa är ju att de får visstas i den miljö som det känner till. Men ibland måste det bli så här tyvärr. Mamma måste ju få vila o ta igen sig lite, och göra det hon inte kan när pappa är hemma för han behöver ju 24 timmars passning. Ja det är inte lätt när ens anhöriga får denna sjukdom för det är ingen lätt sjukdom att hantera som anhörig. Och det är väl tur att man jobbat så länge med dementa/alzeimers sjuka så man kan det på alla sina 10 fingrar.


Ha en bra dag alla mina bloggvänner och läsare.

Av Cina - 5 mars 2009 07:55

Förlåt att jag inte uppdaterade igår när jag kom hem men det var en tung dag igår det skall jag ärligt erkänna. Hade en enorm huvudvärk så jag orkade bara inte......



Hur var då dagen jo jag och min sonhustru Sari åkte hem till mamma o pappa så vi var väl där vid 13:00 och pappa han var ju som vanligt glad att se oss. Och vi satt o små prata sedan så frågade jag honom om han vill åka ut och åka en sväng och det ville han ju. Så Sari och jag tog med honom och så åkte vi till Rosendahl och gick in o vi vart vänligt bemötta med fika och tårta. Och pappa sa ju inget speciellt utan han var på sitt bästa humör och som vanligt glimten i ögat. Sari tog hand om pappa medan jag pratade med personalen. Sedan gick jag oxå och satte mig vid fika bordet. Då berättade jag för pappa att han skulle få vara där ett tag för han skulle få ha semester och då frågade han vart mamma skulle åka ja sa att hon skall vara hemma och sköta hushållet, ja ja va bra sa han då. Jag berättade att jag hade fixat så han skulle bli uppassad med allt när han hade semester och så sa han ojojoj va bra. Personalen var med vid fikat o det tyckte pappa var en sånn rar lite "gubbe" och han är snäll och rar o tacksam min pappa. Sedan kom ju det svåra för mig att lämna onom och gå det kände fasen hemskt men det var bara att jag var tvungen att åka hem och ta hand om min katter och att jag skulle komma på fredag. Då sa jaha hejdå. Men han var inte arg heller ledsen då heller. Men det kändes i hjärteroten att bara gå därifrån. Ja jag åkte tillbaks hem till mamma som var mycket ledsen och hon kände sig misslyckad och att kändes som om hon kastat ut honom men jag sa till henne att så får man inte känna men att jag har full förståelse att man känner så. Hon måste nu försöka göra det hon inte annars kan och framförallt vila sig tills pappa kommer hem igen på onsdag.

Ja sa till henne att hon skulle åka iväg på bingo igårkväll med sin väninna och det gjorde hon. Idag på morgonen skulle hon gå ut och gå med sina stavar.....men hoppas hon inte gått ut i detta väder för här snöar det flingor som dasslock idag igen....=((


Ja jag ringde vi 18:30 igår kväll och frågade hur det hade gott med pappa och det hade gott bra sa Pamela (pappas kontaktperson) han hade ätit bra och han hade tittat sig omkring. Men han hade sat att han skulle ta o ringa sin fru med då hade Pamela sagt att du är ju på semester så det struntar vi i ja just ja sa han då sedan var det liksom borta. Sedan ringde jag vid 21:30 och då höll de på att lägga pappa och just nu vet jag inte hur läget är skall ringa vid 9 tiden idag och jag hoppas ju att det gott bra. Klart att det blir oroligt för pappa när han kommer på ett nytt ställe och inte känner igen sig. Så är det ju med alzeimers/demeta gammla människor. De blir ju förvirrade på nya ställen. Ja fyfasen man har jobbat med detta i så många år men det blir något helt annat när det är en nära annhörig. Men jag försökte att vara så proffsig jag bara kunde. Men allt släppte när jag kom hem. Och det är ju helt normalt får jag hoppas.


Hoppas alla mina bloggvänner och läsare får en bra torsdag!


Av Cina - 4 mars 2009 08:00

Ja som jag tidigare har berätta så har ju min pappa alzeimers,han fick den diagnosen för 1 år sedan. Och mamma har ju skött honom hemma hela tiden. Och visst det har gott bra men naturligtvis jätte jobbigt för henne.

Men nu har hon äntligen sagt att hon inte orkar. Så jag ringde för 2 veckor sedan till en handläggare som har hand om kortidsboende och då skulle han ringa till mamma o prata lite med henne. Och det gjorde han så skulle pappa få komma dit 1 vecka på avlastning. Men så fick dom magsjuka på hela hemmet så det vart inställt. Men idag är det då dags för pappa att åka dit. Och det är ju mycket kännslor som kommer upp, mamma är ju ledsen naturligvis de har ju inte vart ifrån varandra på 56 år så det är klart det kommer att kännas konstigt. Fast mamma måste få vila sig lite nu.

Så jag skall åka hem till dom idag och följa med pappa och visst kommer det att kännas konstigt även för mig. Ja tror/hoppas att det ska fungera för pappa. Inte lätt att bli gammal och vara sjuk.  Kommer berätta mer när jag kommer hem hur det var. 


Ha en bra dag alla mina bloggvänner och läsare.

Av Cina - 3 mars 2009 08:59

Ja då är det vitt o åter vitt ute, de har redan plogat bort lite här på vårna gård och det verkar bara vara slask. Men så här ser det ut JUST nu hos mig.

 Ja som ni ser så har det kommit en hel del snö men det är tung snö så den har packat sig väl. Vi har ju även +2 grader och solen försöker att komma fram och det kan ju bli en fin dag. Just nu känner jag för en varmt bad och jag tror att det blir det oxå. Men först skall jag försöka få lite frukost.


Önskar alla mina bloggvänner och läsare en fin tisdag!

Återkommer senare under dagen eller kvällen.


Av Cina - 2 mars 2009 19:48

Ja idag var det åter dags för KBT och det funkade bra. Var där 1 timma idag sedan var vi och handlade lite.


På morgonen idag så var jag tvungen att ringa ett samtal som kanske inte var/är så roligt men nödvändigt. Men men det kommer att funka bra det tror jag. Kommer kanske att berätta vad det handla om senare i veckan.


NU snöar det massor här det har nog kommit 1 dm på någon timma men man får ju hoppas att det töar bort fort eller att snön övergår i regn. Men då blir det isgata och det är ju inte bra det heller.


Hoppas att alla mina bloggvänner och läsare har haft en fin måndag!

Av Cina - 1 mars 2009 16:30

Ja då var jag hemma igen detta tog hela dagen som vanligt när man är på denna mässa. Både Karin och jag gjorde en AURAGRAF. Som ni kanske kommer ihåg så gjorde jag en i oktober oxå och denna gång vart det står skillnad....kolla in den från oktober här och den nya ser ni nedan.

Ni kan även läsa på den sidan var en AURAGRAF är.

Det är en enorm skillnad på dom eller hur. Jag mår mycket bättre nu och så fick jag lite väg ledning oxå. Känns himla bra detta.

Ni som inte ser vad det står så skriver jag det här nu.

"Lyckan är den sannavägen"

"Inre harmoni är viktigt just nu"

"Ta emot våra ord"

Ja det var liksom andevärden som talade till henne

och ville ha fram dessa budskap.


Nu tänkte jag att jag skall ta hem denna underbara tjej och ha ett

AURAGRAF träff här. Det kostar 200:- för alla som vill vara med.

Och då bjuder jag på kaffe med bröd.

SYND ATT ALLA MIN BLOGGVÄNNER BOR SÅÅÅÅÅ LÅNGT IFRÅN MIG!!!


Jag köpte oxå en pendyl och pendylmatta och det är bra att ha

när man håller på med sånt jag brukar pyssla med.

Som ni kanske förstår så är jag en "häxa"


Jag skall även utveckla healing  som jag tycker är så skönt att få och att ge.

Men måste träna lite mer.

Får träna på Karin så länge.

Denna tjej gav även Karin healing (gratis) som hon behöver massor av.

Och Karin var alldeles varm o rödrosig när vi åkte hem.

Så det tog verkligen på henne.

Så i fortsättningen får jag försöka ge henne det.


Hoppas alla mina bloggvänner o läsare haft en bra söndag!

MIN HAR VART TOPPEN!!!!


Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Ovido - Quiz & Flashcards