Direktlänk till inlägg 28 januari 2012
Ja frukten som jag visade igår är LITCHI FRUKT
Och jag tycker den är sååååå god.
Har ni tillfälle att smaka den så gör det.
KLICKBILDER
Litchi "Litchi chinensis"
Litchi frukten har en storlek av en valnöt, med ett tunt, sprött skal och genomskinligt fruktkött som är friskt och syrligt.
I mitten av frukten finns en hård kärna som man inte ska äta.
Litchi frukten har odlats i tusentals år i Kina.
Under lång tid var den förbjuden för vanligt folk och endast de kejserliga fick äta den.
I läkekonsten i Kina fanns många recept som innehöll litchi.
Man sa att fruktköttet var bra mot tandvärk och skalet kunde få bölder att läka.
Frukten skalas genom att göra ett hål på skalet med nageln eller en kniv och dra av skalet.
Det finns konserverad litchi att köpa, men det kan inte alls jämföras med den färska.
Litchin är godast helt naturell.
INFORMATION FRÅN NÄTET
***********************************************
Har inte hänt så mycket här hos mig idag.
Skönt med en slappar dag ibland.
Önskar er alla en fortsatt fin lördagskväll
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|