Ja idag har jag en långkoks dag. Håller på att koka rotmos och så en kastrull med pepparrotskött som vi skall ha till kvällen. Har lovat min granne Lena att hon skall få det ikväll.(Ja vi sak inte äta rotmos o pepparrotskött) utan det blir till att frysa in rotmoset till kyliga höst/vinter kvällar. Lika bra att man kokar en 12 liters kastrull på engång så har man när man blir sugen. Så här brukar jag göra när hösten kommer.
Vet inte om det är så många som står med detta idag då det finns färdigt rotmos att köpa på korv.....ja gillar ju inte det utan jag tycker om det man gör själv. Är uppvuxen med hemlagad husmanskost o det är det godaste.
Kålrötter o morötter kokar nu på spisen.
Potatisen färdig skalad och ska bara kokas när rötterna o morötterna nästan är klara. Ja nu vet ni vad jag har för mig idag.
Mår ganska så bra trotts besöket igår. Sovit lite oroligt inatt o vart vaken flera ggr. Och värken i kroppen sitter i även idag. Men jag tror att det är spänningar jag har. Det är min teori, men jag vet inte säkert.
Ha en fin dag alla mina älskade BLOGGVÄNNER!!!!
agge
30 september 2008 12:21
Pepparrotskött Mmmmmm....det var länge sedan jag åt det, kom jag på. tack för tipset. Rotmos.Mmmmmmm Gud vad gott. jasså kan man frysa in rotmos???Blir det inte vattningt då?
kram
http://agges.bloggagratis.se
Cina blogginnehavaren
30 september 2008 12:27
Svar till Agge: Nääää det tycker jag inte att det blir. Så har jag alltid gjort o även mamma, farmor o mormor. PROVA!!!!
caritha
30 september 2008 12:58
Å vad gott jag gör oxå så hatar färdigt brukar även laga grytgrönsaker med potatis o kött.hemlagat är godast.
svar på kommentar du får jättegärna lägga till mig,jag har lagt till dig kram/caritha
http://caritha
Christel
30 september 2008 13:08
Mumsfilibaba jisses vad gott det ser ut, är just på väg idag till vår lokala grönsakshandlare för att inhandla till höstmat, gör oxå alltid allting själv, är precis som du Cina uppvuxen med rejäl mat.Men idag tro det eller ej blir det JULSKINKA potatis o senapsås, hade genomgång av frysen igår och hade alldeles missat en liten kär skinka, som blev tillagad igår, hitta även *brunkål* men den överlever till jul skulle jag tro, så igårkväll blev det knäckemacka med skinka o senap med ett glas iskall mjölk och det är inte fyskam det heller.
Usch ösregn o blåst idag i Skåne.
Kramen
Christel
Ruth
30 september 2008 13:53
Så intressant att lära sig att man kan frysa in rotmos, det måste jag testa, gör du den helt klar, eller fryser du in i bitar och mosar efteråt och blandar i kryddor och mjölk ? måste ju veta så jag gör rätt "L".
Tror med all säkerhet att det onda i din kropp beror på att du var så spänd inför mötet, typ träningsverk. Hoppas det snart går över när du kan slappna av..
Kram vännen !
http://bernamis.bloggagratis.se
Cina blogginnehavaren
30 september 2008 14:01
Svar till RUTH: Ja gör allt klart o fryser in i burkar sedan tar jag fram o det får tina upp o sedan bara värmer jag det kanske ser lite konstigt ut men när det är värmt så blir det precis som om det var nygjort.
PROVA!!!!
Gerty
30 september 2008 16:21
Å så gott med rotmos jag brukar också frysa in det som blir över med gott resultat
http://Prilyckans
skogsfrun
30 september 2008 17:08
Kikar in på din blogg, man blir sugen på mat oj va gott det låter med rotmos.
Ha en bra kväll
Kramen
http://karin
Hönsakadorran
30 september 2008 17:55
Det var längsen jag kokte rotmos, det tar ju en stund. Men oj så gott nästa gång jag är i affären ska jag handla till rotmos, har redan skrivit upp det på lappen.
Kram
http://honsakadorran.blogspot.com
Helena
30 september 2008 20:02
Rotmos,det är fina grejer det!!! Sov Gott...kram
Corina
30 september 2008 21:34
Jag lagar alltid eget mos oavsett om det är potatismos eller rotmos.Mycket godare och tar inte speciellt lång tid heller.
Kramen !
http://wanilla.bloggagratis.se
Marianne
30 september 2008 21:45
Hemlagad mat är alltid godast och nyttigast. Jag vägrar äta hel eller halvfabrikat.
Rotmos tillhör favoritmaten och vi äter det ganska ofta. Jag har då även middagsgäster, så det blir inget över att frysa in. Men pepparrots kött är ett strå vassare, mums.
http://ekoxenskennel.bloggagratis.se
Inger
30 september 2008 22:19
Muums vad gott, ja nu är det dax.. vi älskar oxå rotmos,,det får bli här någon dag framöver. Känner hur det vattnas i munnen,.
Ha det gott
kramen
http://IngerEmKsson.blogg.se
Åsa
1 oktober 2008 07:08
Då har jag lärt mig något nytt i dag. Jag hade ingen aning om att man kunde frysa in rotmos...trodde att det skulle bli vattnigt. Men nu ska jag prova det!! Man lär sig en hel del på den här bloggen :-) //kram från Åsa
Jenn
1 oktober 2008 13:31
Ja da opplevde jeg å slå min første spamkod i dag-sukk..alt jeg skrev borte vekk:(
Rotmos er godt ja,noe av det beste en kan ha attåt middagen:))
Ha en fin dag.
Klem.
http://skriverier.jenn-k.com
Christel
1 oktober 2008 19:56
Japp nu är det lagat rotmos eller Rabbemos som man säger i Skåne, men du Cina har du något bra recept på grovbröd eller kavring att dela med dig, eller kanske någon annan här inne som läser i bloggen?
Kramen
Christel