Direktlänk till inlägg 9 juni 2008
Flädersaft
40 blomklasar
1 1/2 liter vatten
2 liter socker
2 citroner
50 g citronsyraSkölj ev. klasarna.
Koka vatten och socker.
Rör ut citronsyran i lite av lagen.
Häll sockerlagen över blommorna, därefter citronsyran.
Sist citronerna skurna i fina skivor.
Täck krukan, låt stå svalt i 5 dygn.
Sila bort blommorna och citronerna.
Häll på flaskor.Jag häller saften i burkar och fryser in. Eftersom den inte blir hård som is, kan man ta med sked direkt ur burken så mycket man vill ha och ställa in resten i frysen igen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|