Direktlänk till inlägg 21 augusti 2008
Detta recept kan jag varmt rekomendera. Gjorde detta till kvällsmat igår och så hade jag hemlagat potatismos till detta. Mycket mycket gott! Glömde att fota tyvärr....
Ingredienser
500 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
Vitpeppar
1 krm vitlökspulver
Sås:
1 pkt mellangrädde
2 dl mellanmjölk
2 msk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
Garnering:
2 tomater
Basilika
1 rödlök
Beskrivning:
Blanda ihop färs, potatismjöl, mjölk och kryddor.
Lägg smör i en varm stekpanna, tryck ut hela biffen i pannan och bryn. Dela biffen i 6 bitar med en stekspade, vänd varje biff och bryn på andra sidan.
Blanda ihop grädde, mjölk, soja och senap. Slå över biffen och låt det stå och puttra i 10-15 min.
Hacka tomater, lök och basilika och blanda ihop. Lägg en klick på varje biff i pannan. Ställ fram hela pannan som den är på bordet.
Serveras med Potatis, pasta eller det bästa: potatismos! lingon och någon annan grönsak tex rivna morötter eller haricot verts.
Jättegott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|