Direktlänk till inlägg 18 maj 2011
Här kommer receptet på mitt sätt att lägga in strömming.
Detta behöver du
Strömmingsfile
Salt (en nypa)
Dill
Skorpsmulor
Margarin
Rödlök
Purjolök
Morot (liten bit)
Sillkryddor (halv påse)
Vatten (efter behag)
Ättika (beror på hur stark ättikssmak du vill ha)
Socker (efter behag)
Vitpeppar. ( litegrann)
Gör så här
Lägg upp strömmingen med skinnsidan ner
salta lägg på lite dill och lägg en filé över den andra.
Vänd i skorpsmulor.
Stek alla på svag värme tills dom är genom stekta.
Låt kallna.
Lagen
Vatten och ättika, socker, vitpeppar och salt blandas i en kastrull
och kokas upp. Du har i ättika efter behag och likaså socker.
När du tycker du har en bra lag så ställ den åt sidan och låt svalna.
Skiva purjon och rödlöken och moroten.
När strömmingen och lagen är kall så tar du och lägger
ner strömmingarna i ett stort kärl så i med lök, purjo, dill, morot och sillkryddor.
Sedan slår du på lagen och rör om lite försiktigt.
In i kylen och låt strömming dra i sig av lagen (precis som man gör med sill)
Klart att äta på hårdbröd macka eller potatis eller potatismos.
HOPPAS DET SKA SMAKA
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|