Direktlänk till inlägg 8 augusti 2007
1 portion
6,5 points
1-2 gula paprikor
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande margarin eller olja
100 gr nötfärs
1 krm salt
½ krm peppar
1 tsk torkad oregano
1-2 msk vatten
30 gr riven lagrad ost
Skölj paprikan, skär av hatten och ta bort alla kärnor. Fin hacka löken och vitlök och fräs lätt i matfettet i en fettsnål panna. Mosa ner färsen och fräs den grynig. Salta och peppra och strö på oregano.
Späd med lite vätska och låt allt puttra några minuter på svag värme. Rör ner det mesta av osten. Fyll paprikan och strö över resten av osten. Ställ i en ugnsfast form med någon msk vatten i botten. Lägg paprikalocken vid sidan om. Gratinera i ugn i 175 - 200 grader i 15 -20 minuter.
Servera gärna en grönsallad till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|