På fm var jag och min väninna Karin och klippte oss hos Monica i Kolbäck.
Som vanligt vart det kanon bra.
När jag kom hem så bakade jag denna supergoda kakan.
Receptet under bilden för den som vill prova.
VÄSTANFORSKAKA MED SMÖRKRÄMSFYLLNING
2 stora ägg
2 kaffekoppar strösocker
1 kaffekopp hett vatten
50 gr smält margarin
2 kaffekoppar vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
Vispa ägg och socker. Blanda bakpulver i vetemjölet och rör ner det i smeten tillsammans med kakao.
Tillsätt margarinet och det heta vattnet och rör om.
Häll smeten i en bröad form ca 2,5 liter.
Grädda i 175-190 grader i ca 30 - 45 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna helt.
Dela kakan med en kniv så det blir 2 bottnar.
SMÖRKRÄMEN
½ dl smält margarin
1½ dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop samtliga ingredienser och bred krämen över
den understa bottnen.
Och sikta florsocker över hela kakan om du vill.
LYCKA TILL!!!!
peter
3 februari 2009 20:12
den såg god ut,mums
bra att du skrev ut hela ____receptet så man vet hur man gör!
godkväll peter
Marianne
3 februari 2009 22:09
Oj vilket smarrigt smörig recept. Den kakan kommer säkerligen att bli uppskattad på vårt fikabord. Tack för receptet.
kram
http://www.ekoxenskennel.se
agge
4 februari 2009 06:54
Här lyser flitens lampa som vanligt. Man blir sååå sugen på allt gott du bakar ...du är så duktig med mat och kaffebröd...Bodde jag hos dig så skulle jag rulla fram, har ingen karraktär och ingen botten....hrm..så jag kan aldrig ha sådant hemma...
Ha det bra Cia så hörs vi
Agge mitt i slitet
http://agges.bloggagratis.se
Inger
4 februari 2009 10:41
Men oj vad du läskar här på förmiddagen..hmm det får bli till någon helg...
Jag tror du kunde bli bagerska, hihi, gillar bara att baka ibland,,förresten tiden,,,men gott med nybakat..mmumsemums...
Kramen
http://IngerEmKsson.blogg.se
Jenn
4 februari 2009 11:21
Wow den kaka så jammen god ut,takk for oppskriften. Blir nok ikke ofte jeg baker en sånn en,alt for mye sukker for meg som er diabetiker. Men kanskje andre vil sette pris på den:O))
Klem.
http://skriverier.jenn-k.com
Ruth
4 februari 2009 11:55
Så hög och fin denna kakan blev, säckar inte i mitten så som dom ofta gör för mig. En härlig kaka som jag skall testa när jag får främmat, är inga konstiga ingredienser så jag bör nog klara det. Ser smarrig ut.
http://bernamis.bloggagratis.se