Direktlänk till inlägg 22 september 2007
Här kommer receptet på tårtan.
6 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl cocosflingor
margarin och cocos till formen
200 gr vit choklad
1 ½ dl turkist yoghurt
1 pkt frusna hallon
+ kolasås och silver kulor till garneringen.
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Vispa äggvitorna med elvispen. Tillsätt sockret i omgångar allteftersom marängen tjocknar. Marängsmeten är färdig när det går att göra styva toppar som behåller formen.
3. Rör försiktigt ner cocosflingorna i marängsmeten.
4. Smörj och bröa (med cocos) en form med löstagbar botten.
Bred ut marängsmeten. Grädda marängbotten i 1½ timma. Stäng av ugnen och låt botten stå kvar i ytterligare 1 timma. Hit kan du förbereda dagen före.
5. Smält chokladen över vattenbad, tillsätt yoghurten matskedsvis. Rör om.
6. Lägg marängbotten på ett tårtfat. Bred på choklad smeten. Strö på hallon och silver kulor och ringla över kolasås.
LYCKA TILL!!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|