~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under mars 2008

Av Cina - 21 mars 2008 21:38

Som jag skrev igår så hade mamma haft en mycket hemsk natt. Och jag försökte ringa kommunen i Köping men det var ju stängt och öppnar åter på tisdag. Och jag tänkte herre min ge vad ska jag ta mig till. Men jag ringde en vän som jag har i Köping och fick ett telenummer som jag kunde ringa. Och jag ringde hem till mamma o pratade med henne om hur vi skulle göra men hon sa att vi väntar tills imorgon alltså tills idag. För pappa var mycket bättre i humör o så. De satt o löste korsord när jag talade med dom sista gången igår kväll. Sedan var man ju orolig hur natten tills i dag hade vart . Jag vågade inte rings förrän kl 10 imorse utifall dom sov. Men när jag ringde så svarade mamma och jag sa har ni sovit .....jaaaaa kan du tänka pappa sover än......va sa jag sover han än ja sa hon. Då hade pappa sagt igår kväll kl 20:00 att nu går jag o lägger mig o då hade mamma sagt " då gör jag det oxå" o sagt o gjort mamma gav pappa sin medicin o de gick o la sig o pappa sov till 03:20 då ville han upp på toa så mamma hade hjälp honom med lyset. Sedan hade han lagt sig igen o sov till 10:10 idag på fm. Och jag tycket det var sååååååå skönt för mamma att få sov.....ja givetvis för pappa oxå. Sedan i dag på em har min syster o hennes man vart ute o åkte med mamma o pappa. Och pappa hade vart glad och skojfrisk hela dagen och han äter som en häst. Men tyvärr ej fått vara på toa. Men syrran hade köpt katrinplommon idag så mamma skulle koka kräm imorgon. Nu när klockan var 20:30 ringde mamma o sa att pappa sov så skönt redan o mamma satt uppe ikväll o tittade på tv. Nu är hon så orolig att dessa sömnpiller ska ta slut för han fick bara 25 st utskrivna. Men jag sa till mamma ge han varje kväll när de börjar ta slut så ringer vi husläkaren o får ett nytt recept. Fast då är hon orolig att hon inte får det utskrivet. Men nu talade jag med syrran så hon skulle ringa pappas husläkare i veckan som kommer. Finns inget att spara på i detta fall tycker jag. Är ju bara skönt om dom båda kan få sova på nätterna. Jag är så glad att jag slapp kontakta kommunen nu under Påsken så  om ni visste. Bara att hålla tummarna nu att han sover i natt oxå..........



Av Cina - 21 mars 2008 09:14

Önskar alla mina bloggläsare en trevlig och mysig Påsk.

Även om vi har snöväder här i Västerås!

Av Cina - 20 mars 2008 13:30

Jadå har pappa sovit en natt hemma hos mamma och det gick ju som jag hade förväntat mig. Inte alls bra!!! Pappa har sovit 1½ timma inatt. Har vart uppe o stökat runt så mamma är ju trött nu då. Och hon sa till mig att det skulle bli en lång Påsk nu innan det blir vardag igen o de kommer från kommunen . Mamma kommer inte att orka detta det förstod jag, men hon ville ju prova. Nu när min syster kom dit vid 13:00 så låg pappa på kökssoffan o sov och mamma hängde över köksbordet o sov. Hon hade inte ens hört när min syster kom in. Och så här går det ju inte att ha det. Men vad ska jag göra nu när kommunen är stängd över Påsken. Måste ringa några samtal för att föska fixa detta nu....



Av Cina - 19 mars 2008 16:29

Jag tänder 3 st ljus för de stackars barnsom är mördade och den mycket svårt skadade mamman från Arboga..

Och jag sänder en tanke till alla anhöriga och mamman som ligger svårt skadad i Uppsala. Hur kan något sådant här hända  det är en mycket tragisk tagedi detta usch usch vilken grym verklighet vi lever i just nu!


Kopiera detta ljus och sätt på din sida och tänk på dessa stackars barn.....

Av Cina - 19 mars 2008 16:10

På förmiddagen åkte vi ut till blomsterlandet o inhandlade påskliljor i kruka, en stor bukett tulpaner och en stor julros. Ja julrosen den ska man ha i trädgården den blommar under snön. Sedan så köpte jag 2 stora räkmackor och så styrde vi kosan mot Köping hem till mamma. Håkan släppte av mig hemmahos henne och så åkte hen till Arboga till sin farmor o farfars grav o satte påskliljorna där. Mamma fick rakapparaten till pappa. Och sedan hade jag ju då köpt tulpanerna till henne och julrosen oxå. Och räkmackorna fick mamma så pappa o hon kunde få lite gott till kvällen efter som hon fick hämta hem pappa idag efter 15:00. Mamma vart glad. Sedan kom Håkan o han kom in o fick lite kaffe. Sedan skulle vi åka hem. Men jag sprang in på skinngubben i Köping för att kolla efter en väska som jag så länge skulle ha köpt men ej hittat någon som jag riktigt tyckt om. Men idag hittade jag en som jag gillade så jag slog till och köpte mig en Björn Borg väska för 549:- Så här ser den ut. Snygg tycker jag!!!


Ni som följt min blogg vet ju att jag fick en ny mobil när jag fyllde år i september. Men jag har aldrig vart riktigt nöjd med den så nu har jag fått en ny och denna gång vart det en Sony Ericsson W380i. Den är precis utkommen i affären och nu är jag nöjd och belåten. Så här ser den ut.Den är lila och det är ju min älsklings färg. Och den kan en massa saker som jag måste lära mig.

Ja detta är vad jag har inhandlat. JO ja just ja...har ju köpt nya vårgardiner till köket oxå men dom får jag visa bild på en annan dag! Ska strykas och hängas upp senare idag.....


Av Cina - 18 mars 2008 20:43

Ja nu är denna tisdag till ända oxå. Har vart en ganska så stressad dag. Började med att jag vaknade 6:30 och satt o väntade på att klockan skulle bli 8 så jag kunde ringa o höra hur det hade vart under natten med pappa.

Och han hade sovit ganska så bra sa SSK o han var glad. Så ringder ja upp mamma o vi talade i 3 min så säger hon nu ringer min mobil så vi slutar o efter 5 min ringer mamma upp mig. Då hade de ringt från sjukhuset och sagt att pappa blir utskriven imorgon efter kl 15 de hade så många patienter så han kunde inte få vara kvar tills på fredag. Så tur var det väl att vi hade fixat hemma hos mamma så allt var klart. Mamma blev ju lite stressad tyckte jag. Men nu är det som det är och pappa vet om att han ska åka hem imorgon o nu när jag ringde så satt han o kollade tv. Och han hade vart så glad hela dagen o skojat o SSK sa att han är så snäll och lugn nu. Det var ju kul att höra tycker jag. Har vart ute o köpt pappa en ny rakapparat till pappa så nu ska jag åka hem till Köping imorgon så mamma får ladda upp den. Sedan får vi åka hem kanske under Påsken. Men som sagt vi får nu se vad som händer och sker.........



Av Cina - 17 mars 2008 21:39

Idag så har mamma o jag vart med pappa på vårdplanering. Det var en SSK från kommunen och en arbetsterupet och så en SSK från avdelningen  så skulle det ju ha vart en biståndshanläggare med oxå men hon var sjuk. Så vi satt i ett rum och pratde. Mamma var så himla ledsen idag. Men vi kom fram till att mamma vill prova att ha pappa hemma och ingen kan ju ta det ifrån henne. De har vart gifta i 55 år och mamma tycker att hon kastar ut pappa. Sedan frågade mamma mig vad jag tyckte men ja sa att det måste du bestäma för det kan inte jag , för det är du som får vårda honom. Så det var som så att pappa kommer hem på fredag em och han kommer att få komma på "vuxendagis" mån, ons och fredag. Och sedan får mamma vissa hjälpmedel som jag tycker hon är i behov av som ex förhöjning till toastolen, pall till duschen, utomhus rullator, något larm om pappa skulle gå ut på natten ja lite sådanan saker bad jag om. Så efter Påsk kommer det en dam hem till som o  kollar deras boende. Fast vi hade ju ett problem o det var ju att mamma o pappa sover ju på övervåningen o det vågade ju inte mamma nu då, så nu fick dom flytta ner sängarna på nedervåningen o bära upp de andra dit upp men det hade funkat bra. Mina syskon hade hjälpt mamma med det idag. Fast jag sa att jag skulle komma hem i vecka o hjälpa till med det. Men nu är det ju redan klart o det var ju skönt att det gick så smidigt men ommöbleringen.

Så nu får vi se om mamma klarar av detta om inte så har hon ju provat iallafall. Så är läget nu iallafall....



Av Cina - 16 mars 2008 20:23

Imorse när jag ringde till avdelningen o frågade hur pappas natt hade vartit så sa dom att den vart bra och att han satt och åt frukost. Bra tyckte jag. Ringde mamma o talade om hur han haft det under natten. Mamma åkte upp o hälsade på honom vid 13.00 och han var pigg o pratade inte alls så mycket strunt som tidigare men han var trött. Sedan fick mamma se att de åter igen satt på honom nätbyxor och blöja så mamma hade sagt till dom att hon inte ville ha det på pappa. Bra att hon kan säga ifrån tycker jag. Sedan hade han fått svamp i ljumskarna så de hade penslat med något blått. Då tycker jag inte man ska stänga in allt i blöja utan att de ska få luft....eller kanske jag som har fel.Mamma åkte sedan hem en stund och sedan var hon upp i kväll igen o han var lika pigg då. Hon ringde när hon kom hem o sa att det var en DR in o frågat pappa var han bodde o vilket år det var o han hade sagt att det visste han inte. Lite lågt blodtryck hade han oxå. Så pappa fick göra en ny CT-skalle. Nu är jag ringde kl 20:00 så berättade SSK att blödningen har blivit några millimeter större och att DR hade länkat bilderna upp till Uppsala för bedömning. Så nu får vi avvakta o se vad svaret blir. Inte så roligt att säga det till mamma heller för nu vart hon ju orolig. Men jag sa till henne att hon inte skulle oroa sig i onödan. Imorgon är det ju vårdplanering så får vi väl se vad som sägs där. Mamma orolig inför det kunde jag höra på henne nu. Hon sa så här "kanske man kan ställa ner pappas o min säng på nedervåningen. Men jag sa "mamma du kommer inte att orka" näää sa hon då. Så detta blir inte lätt ska jag säga.

Ska nu skriva upp lite frågor som jag vill ha svar på imorgon.


Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards