~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under mars 2008

Av Cina - 16 mars 2008 09:51

För mig är hon en vinnare. Hade verkligen sett henne som en vinnare igårkväll. Perrelli nääää har ingen chans tror jag i Belgrad. Hon ser ut som om hon vore gjord i sten. Tur att smaken är som baken ...delad


Sannas låt berör ju ända in i hjärteroten.....Lyssna och njut vad svenska folket ville ha som vinnare...............

Av Cina - 15 mars 2008 22:22

Åter en dag är till ända. Imorse när jag ringde o frågade om pappa så hade han vart vaken sedan kl 4. Han hade då vaknat o gått upp o klätt sig o skulle gå till jobbet. Men det hade lirka med honom så att han gick i säng igen och han hade faktiskt somnat om. Och när jag ringde kl 8 satt han och åt frukost. Och hon sa att han verkade pigg och glad. Mamma och mina systrar var upp vid lunch men då pratade pappa bara goja o han sluddrade så man hörde inte vad han sa. Men han hade ätit bra och mamma hade bullar med sig o han smällde i sig en sådan o kaffe oxå. Så hade pappa plockat isär hela rakapparaten så den var i bara bitar så nu ska Håkan o jag köpa en ny till honom. Mamma kunde inte hitta alla bitar heller men det var som jag sa till mamma de kan ju finnas var som helst o han kan ju faktiskt ha spolat ner dom i toan oxå. När mamma åkte hem så ville han följa med men mamma sa att hon skulle komma tillbaka o det gjorde hon efter några timmar. Då satt pappa o åt igen men denna gång så ville han inte ha så mycket men tacka för det han hade ju ätit jätte mycket under dagen.

Men han har vart glad o pigg fast han tar sig mot huvudet o säger att han har ont som fan. Hoppas att det onda snart går över.......så han slipper ha så ont. Man vet ju själv hur man mår när man har ont. Ja det var allt jag har att skriva om detta idag......


Av Cina - 15 mars 2008 16:40

ja så här långt har jag nu kommit på min virkning är snart uppe vid ärmhålet det har tagit lite tid men jag fick ju annat att göra ett par dagar som ni vet. Men nu har jag åter börjat virka igen. Måste göra lite sånt emellan allt annat som ska göras. Ska bli kul o se hur det ser ut när det är klart. Nu ser man ju iallafall fjärilen. Och så kommer det en till på höger sida men den har inga stora vingar utan vingarna är ihopslagna. Ja lite kul är det när man ser hur motivet börjar komma fram.....Ha en fin em/kväll.

Ja kommer åter senare!

Av Cina - 14 mars 2008 19:28

Imorse när jag ringde till avdelningen så hade pappa sovit hela natten o det var lugnt, det var skönt att han fått sova iallafall men de sa att han hade ont efter fallet igårmorse. Så han skulle på röntgen idag. Så jag ringde till min mamma o rappoterade detta. Mamma o min syster Christina åkte upp till pappa vi 13 och han var så pigg i glad o var uppe o sprang omkring. Härligt tycker jag då att han var pigg igen. De hade tagit pappa till röntgen o det tog en timma innan de kom tillbaks för han hade vart på två ställen sa tjejen som var med honom. Och så hade hon sagt till mamma att pappa var så rar o gullig o att hon bara "älskade honom" var ju roligt för mamma att höra tycker jag. Sedan nu i kväll var mamma o min andra syster Carola upp o han var lika pigg men ont i huvet o det kan jag ju förstå att han har. Men mamma hade frågat om de fått svaret från röntgen o då kollade dom o hade sagt att han hade inga frakturer men att han hade blod i hjärnan. Och jag tänkte va fan säger mamma nu då. Men jag ringde min vanliga pling nu på kvällen o då fick jag redan på följande:

Att pappa inga frakturer har , men att han har lite blod i fårorna och sedan på vänster sida vid tinningen har han en blödning på ½cm så nu skulle pappret gå till Uppsala till nervrologiska för bedömning. Men det var ju som jag sa att det blir ju noll åtgärd när det är så lite för kroppen suger ju upp det själv så småning om. Så nu skall jag ringa min mamma innan let´s dance.  Mamma är vid god vigör tycker jag hon är gladare o mer positiv just nu. Skönt för oss alla!!!


Ha en fin kväll!!


Av Cina - 14 mars 2008 08:29

 


Ja har köpt filmen En sång för Martin som tydligen har gått på tv men som jag har missat. Det är Sven Wolter och Viveka Seldahl dom är skådespelare. Och den handlar om att Sven Wolter(Martin) spelar en alzheimers sjuk person och Viveka Seldahl (Barbara) spelar hans fru. Ja de var ju även ett äkta par på riktigt. Denna film tänkte jag att min mamma o mina systrar skulle titta på så kanske de förstår denna sjukdom bättre.

En mycket gripande film. Oscarsbelönad är den oxå.







Av Cina - 13 mars 2008 21:22

Åter en dag har gått och denna dag ar vart lite jobbig för som jag skrev imorse så hade pappa ramlat  vid 5:30 och han hade rasat rakt bakåt o slagit bakhuvudet i och tur var det väl att det inte gick hål i skallen på honom. När min mamma var upp till honom idag vid 13 så låg han bara o sova o mamma fick ingen kontakt med honom alls. Så hon var lite ledsen över det. Dr hade kommit in o kollat på honom medan mamma var där o pappa hade skrikit i högansky så ont hade han. Men DR ville avvakta för pappa var så trött o jag kan förstå att han var trött för han hade ej sovit på hela natten.

 Så mamma åkte hem o så innan hon gick så satte hon upp grindarna på båda sidorna så han inte skulle rasa ur sängen. Och mamma sa till att hon hade gjort det oxå. Och dom hade sagt att det var bra de skulle titta till honom. Och så hade mammma reagerat att pappa hade nätbyxor o blöja på sig för han har alltid gått på toa. Men hon sa inget då.

 Mamma o min syster åkte sedan upp mot kvällningen för de ville titta till honom. Då när dom kom in var sängen tom o grindarna var uppe o pappas träskor stog vid sängen. Så då trodde dom att han var på röntgen. Så Christina min syster gick o frågade vart han var, meeeen ingen visste vart han var någonstans. Men så fick mamma höra att det var någon på toa o den dörren var låst så min syrra fick upp den med en nyckel o mycket riktigt där står han. Och kunde ju inte få upp låset efter det att han hade låst. *grrrrrr va jag morrar* . Så pappa hade ju klättrar över grindarna.

För han var väl kissnödig. Sedan hade han fått PC för sin UVI o då ville inte pappa ta detta stora hästpiller så då hade SSK delat den o gett honom med sylt o pappa han tuggade ju sönder detta o det fastnade ju uppe i lösgommen. Så jag bad att de skulle krossa tabletterna till honom så jag hoppas att de nu gör det o att de nu ser till att han inte gör mer illa sig.

Mamma hade iallafall sagt till att de inte behövde sätta på pappa nätbyxor o blöja o det var ju skönt att mamma kunde säga ifrån oxå.

Fast han hade vart på skoj humör nu när de var upp så mamma tyckte att det kändes bättre nu.

Ja detta var dagen idag........


Av Cina - 13 mars 2008 08:03

Ja en ny dag att gå tillmötes. Jag ringde till avdelningen igår kväll och sa att jag kräver att ni hjälper pappa med påklädning och att han får sin protes insatt om dom tar bort den. Min pappa har alltid sina tänder i även på natten och det sa jag till dom. Så SSK skulle se till så han fick ha de. Sedan sa jag till om en rullator o det skulle han ju få men det får vi ta upp med arbetsterapeuten på måndag. Men då sa jag ska han inte kunna få låna en som står ute i korridoren så längde då för annars kommer han att ramla o vi vill inte att han ska bryta sig eller så. Nja sa hon då vi får se vad vi kan göra. Angående kallingarna så har pappa alltid långkallingar på sig för han fryser o det gör ju gamla människor. Men i söndags när pappa rymde o kom med polisen till psyk så hade mina systrar vart upp o hämtat pappas grejer o då bland annat hans kallingar. Så då har han säkert vart utan sedan i söndags o var ute i gick i bara tunna byxor så det är fan inte undra på att han har UVI. För det var ju naturligtvis positivt.  Och nu på morgonen när jag ringder så säger dom att natten vart lugn men att han hade ramlat o slagit i bakhuvudet  men att det inte gick hål o att han inte hade brytis sig. Men va fan säger jag såg ni inte till att han hade en rullator på morgonen, jodå det stod en där inne, men herrejösses ska det vara så förbannat svårt att vara inne på rummet när patienterna kliver ur sängen. Och så sätter man ju på skorna ner en patient kliver ur sängen o inte tar upp dom i bara strumporna för det är halt på golven o det vet man ju hur lätt de glider på dessa golv. Kan inte tänka mig att någon visat pappa hur han kan använda rullatorn heller utan den ställdes nog bara vid sängen och inte fan vet han vad han ska gör med den.......

Jag skulle inte säga något om det var 4 personal men fan de var "vitrockar" överallt igår säkert var dom 20 st de sprang hit o dit o ingenstans. Jag har då aldrig sett så mycket folk på en avdelning blev lite förvånad.

Nu är mamma rädd att dom ska bli sura för att jag kräver ett o annat men jag sa till mamma bry dig inte om detta nu för nu tar jag över. Pappa ska ha den vård han behöver o har rätt till så är det bara. Detta gäller inte bara min pappa utan det gäller alla. Men alla har inte anhöriga som orkar tjata o en del har inga alls, och en del vågar inte. Jag bryr mig inte om de blir sura jag kräver bara att de ska göra sitt jobb. Och nu är det väl oxå så att jag tar på mig min roll som personal och hur jag behandlade dessa när jag jobbade o jag har även jobbat på lasarett så jag vet hur det funkar där oxå eller ska funka. Nu är jag riktigt förbannad. Men jag kommer att forsätta ringa o höra hur han mår för jag ska inte åka dit förrän på måndag nu.*morrar så jag blir hes*


Av Cina - 12 mars 2008 18:20

Ja idag har jag vart till Köping o hälsat på min pappa. Det var min bror o jag. Och han var mycket glad och vi skojade o skratta mest hela tiden. Visst vart det ett o annat gallematias men men det är ju så. Bland annat hade han en fiskmås som satt i ett hörn på hans rum som han sa o den fan skriker hela nätterna sa han, men jag förstår vad det är han hör för det var en tant på ett annat rum som låg o skrek. När vi kom dit så satt pappa i dagrummet o jag såg direkt att han inte hade sina tänder i överkäken i så jag frågade vart han hade dom, ja inte fan vet jag sa han då. Så jag gick o kollade på hans rum o där ligger protesen så fint i sin blåkopp OBORSTADE så det var bara att börja bortsa och så fick han sätta i dom så han har nog vart utan tänder sedan i går kväll när han la sig. Funderar om de inte hör till att borsta dom o ge honom dom när han skall upp o äta. Nog var det så när jag jobbade allt....*morrar lite* Sedan så skulle jag förska få pappa att kissa för de skulle ju ta en urinodling o jag lyckades med det o vad får jag se då jo han har inga kallingar på sig. Så jag ut i förrådet o började leta efter det och jag hittade. Tycker fan att det är deras jävla skylldighet o se till att han får på sig det han ska ha. Undrar om de har hjälpt honom att tvätta sig näääää säkert inte. Usch vad förbannad man blir. Jag fick raka honom och så gjorde jag fotvård på honom idag. Så nu ikväll skall jag ringa o säga till om att han behöver ha hjälp med påklädning o att han även behöver en rullator och det ska han väl få tycker jag.


På måndag kl 11:00 ska vi ha vårdplaneringen och på onsdag ska mamma o jag gå på föreläsningen. Så nu är man uppbokad en tid framöver. Men då blir inte dagarna så långa för mig heller.


Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards