Direktlänk till inlägg 1 augusti 2007
1 portion
6,5 points
0,5 dl ris
1 bit gurka
½ paprika
1 lite rödlök
1 klyfta vitkål
4 cocktailtomater
1 krm salt
2 dl kräftstjärtar eller skalade räkor
dill
SÅS
1 msk lättmajonnäs
1 tsk fransk senap
½ krm ingefära
2 msk vatten
Koka riset i drygt 1 dl vatten. Under tiden ansas grönsakerna och kärna ur gurkan. Skär allt i små bitar. När riset kokat i 10 min lägg i alla grönsaker utom tomaterna ovanpå och salta. Koka under lock tills riset är färdigt. Rör samman majonmäsen och senap och kryddor. Späd med vattnet under omrörning. Häll upp grönsaksriset och lägg på kräftstjärtar eller räkor och små dillvippor. Häll över såsen och servera
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|